Aanleg en onderhoud van vet, olie en oliebenzine afscheiders

Europa vindt het erg belangrijk dat het oppervlakte water beschermd wordt. Daarom zijn er, om de vervuiling van het oppervlakte water te voorkomen, Europese wetgevingen geformuleerd voor bedrijven die met vet, olie en/of benzine werken. Zoals met iedere wetgeving is het belangrijk dat deze regels tot in de puntjes worden nageleefd. MK Rioolservice biedt u hierbij de hulp die u nodig heeft. Wij verzorgen namelijk de aanleg en het onderhoud van uw vet, olie en/of oliebenzine afscheider.


Voor bedrijven die een verhoogde kans hebben dat er tijdens werkzaamheden vetten in het afvalwater en daarmee in het riool terecht komen, gelden er bepaalde richtlijnen over het maximale vetgehalte dat aanwezig mag zijn in het afvalwater. Voor deze bedrijven is het daarom raadzaam om een vetafscheider aan te laten leggen. Dit is een put in het rioolstelsel die het vet in het afvalwater tegen houdt, zodat er zo min mogelijk vet in het rioolstelsel terecht komt. Het aanleggen van een vetafscheider zorgt er dus voor dat u zeker weet dat het vetgehalte in het afvalwater niet te hoog wordt, zodat de Europese wetgeving wordt nageleefd. Voor bedrijven die met olie en benzine werken, is het daarentegen verplicht om een olieafscheider of oliebenzineafscheider te plaatsen. Een dergelijke afscheider voorkomt dat er zand, slib en minerale olie in het afvalwater terecht komt. Overigens is niet alleen het aanleggen van een vet, olie of oliebenzine afscheider noodzakelijk, ook vakkundig onderhoud is onderdeel van de wet- en regelgeving van Europa.


MK Rioolservice kan bij uw bedrijf een vet, olie en/of oliebenzine afscheider aanleggen. Onze vakmensen leggen de afscheider aan volgens de Europese wetgeving, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhouden van vet, olie en oliebenzine afscheiders. Ons onderhoud zorgt er dan ook voor dat u blijvend het oppervlakte water beschermd en zo perfect voldoet aan alle eisen die aan u gesteld worden.