Aanleg en onderhoud vetafscheider

Vet is schadelijk voor de werking van het riool. Zo kunnen vetzuren de rioolleidingen aantasten waardoor het rioleringsstelsel sneller slijtage zal vertonen. Bovendien kan gestold vet zich afzetten in het riool en zo een verstopping veroorzaken. Om deze vetschade aan het riool te voorkomen is het raadzaam om een vetafscheider aan te laten leggen. Bovendien zorgt het aanleggen van een vetafscheider er voor dat het vetpercentage van uw afvalwater aan de Europese wetgeving blijft voldoen. Dus voor bedrijven die een verhoogde kans hebben dat er tijdens de werkzaamheden vetten in het afvalwater terecht komen (zoals een restaurant, snackbar, hotel, slagerij etc.), is de aanleg van een vetafscheider raadzaam.


Het installeren van een vetafscheider zorgt er dus voor dat u aan de eisen van de Europese wet lozingsnorm kunt voldoen zonder dat u daar last van ondervindt. MK Rioolservice beschikt over gecertificeerde vakmensen die ervaren zijn in het aanleggen van vetafscheiders. Bovendien is MK Rioolservice ook gespecialiseerd in het uitvoeren van het vereiste onderhoud aan vetafscheiders. Zo kunt u bij ons terecht voor het legen van de vetafscheider en de milieuvriendelijke verwerking van het vrijgekomen vet. Daarbij voeren wij vakkundige inspecties en complete reinigingen van uw vetafscheider uit. Kortom MK Rioolservice voert onderhoud aan uw vetafscheider uit in de breedste zin van het woord. Uiteraard houden wij ons zowel bij de aanleg als bij het onderhouden van uw vetafscheider volledig aan de Europese wet- en regelgeving. Bovendien voorzien wij u aan de hand van iedere lediging, inspectie of reiniging van een keurig onderhoudsrapport voor uw vetafscheider die u bij inspectie aan de gemeente kunt overleggen.


Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw vetafscheider op tijd geleegd, geïnspecteerd en gereinigd wordt, dan kunt u bij MK Rioolservice ook terecht voor een onderhoudscontract. Hierbij wordt uw vetafscheider volgens duidelijke afspraken onderhouden, waardoor u er geen omkijken naar heeft.