Preventief onderhoud

Rioolproblemen komen altijd op momenten dat het niet uitkomt. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw rioleringsstelsel u niet in de steek laat, dan is preventief onderhoud de juiste oplossing voor u.


MK Rioolservice voert voor u vakkundig preventief onderhoud uit. Hierbij doen wij een camera-inspectie van uw riool wanneer u nog geen klachten heeft. Voor deze inspectie worden eerst de leidingen schoongespoten. Hierna brengen we een rioolcamera door middel van een duwkabel handmatig door het rioolstelsel. Deze rioolcamera is uitgerust met sensoren waardoor er zeer nauwkeurig wordt vastgelegd of uw rioleringsstelsel slijtage vertoont, beschadigingen heeft en of er verzakkingen zijn. Zo kunnen wij exact zien welke onderhoudswerkzaamheden er preventief aan uw riool nodig zijn.


Op basis van de camera-inspectie adviseren wij u over het preventieve onderhoud dat aan uw riool zal moeten gebeuren, zoals eventuele reparaties en/of vernieuwing van de riolering(delen). Hierbij kunnen wij vooraf voor u een offerte opstellen voor het preventieve riool onderhoud.