Riool ontstoppen

Wanneer u een verstopte riolering of afvoer hebt, zorgt MK Rioolservice dat uw riool snel, deskundig en daarmee netjes wordt ontstopt. Wij beschikken over ervaren en gespecialiseerde servicemonteurs die voor u klaar staan wanneer u ze nodig hebt.


Om uw riool te kunnen ontstoppen lokaliseren onze monteurs eerst de plaats van de verstopping. Meestal kunnen wij de oorzaak van uw rioolprobleem eenvoudig opsporen, maar in geval van een moeilijk traceerbare verstopping beschikken wij over camera inspectie materiaal zodat we het probleem alsnog kunnen detecteren. Wanneer de monteurs achterhaalt hebben waar de verstopping zich bevindt, kan het riool direct bij de kern worden ontstopt.


Afhankelijk van het probleem wordt het verstoppingspunt in het riool uitgefreesd en/of doorgespoten. Voor lichte verstoppingen is het doorspuiten van het rioleringsstelsel vaak voldoende om het riool te ontstoppen. Voor hardnekkige verstoppingen is doorspuiten meestal niet toereikend. In deze gevallen wordt de verstopping eerst uitgefreesd en vervolgens pas doorgespoten, om het ontstoppen van het riool te voltooien.